I am Norhawati, your Shaklee Independent Distributor at Puchong, Selangor. COD Putrajaya and Puchong area. Delivery throughout Malaysia.

Shaklee ID : 884160|wati.hawa@gmail.com|012.6371558 |FB : Norhawati Page : Vitalicious2u


"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia"

"Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi, maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya, juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang ku jangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan ku tidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu".

Wednesday, 26 November 2014

B-Complex

Vitamin B-Complex adalah keluarga vitamin larut air.


Manfaat utama pada kesihatan
★ Menggalakkan penghasilan tenaga, mebgekalkan kesihatan kulit, otot, sistem pertahanan dan saraf.
★ Vitamin B menggalakkan pembakaran karbohidrat, lemak dan protein menyebabkan ia digunakan dalam pengurusan berat badan.
★ Terdapat juga kajian yang menunjukkan bahawa Vitamin B ini mwmbantu dalam memperbaiki simptom- simptom dan tanda-tanda masalah saraf berkaitan diabetea atau pengambilan alkohol.
★ Penting juga untuk penghaailan tenaga dan mengekalkan kesihatan kulit sistem saraf dan pemakanan.
★ Vitamin B juga merangsang penggunaan protein dan karbohidrat dan juga penghaailan hormon.
★ Memainkan peranan dalam penghasilan sel darah merah dan pengekalan fungsi sistem saraf.


Pilihan saya, semeatinya B-Complex Shaklee, kerana ianya mengandungi semua kandungan Vitamin B yang diperlukan oleh badan.


Ingin mendapatkan vitamin pilihan saya? Jom hubungi saya.No comments:

Post a Comment