I am Norhawati, your Shaklee Independent Distributor at Puchong, Selangor. COD Putrajaya and Puchong area. Delivery throughout Malaysia.

Shaklee ID : 884160|wati.hawa@gmail.com|012.6371558 |FB : Norhawati Page : Vitalicious2u


"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia"

"Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi, maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya, juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang ku jangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan ku tidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu".

Tuesday, 16 December 2014

Susu Meriah!!! 6 Perkara Anda Wajib Tahu~~~


Semua ibu mengidamkan kehadiran cahaya mata dan menyusukan bayi dengan jayanya sehingga 2 tahun.

Tapi adakah kita semua tahu yang menyusukan bayi dengan susu ibu akan menjadi lebih mudah jika kita tahu konsep asas penyusuan.

Di bawah ini adalah senarai yang wajib anda tahu untuk penyusuan susu ibu yang berjaya.1. Kerap kosongkan payudara maksudnya kerap susukan baby bile baby bersama dengan kita & keraplah mengepam bila baby takde dengan kita..

2. Jangan tunggu payudara penuh baru nak pam..no no no ya..sebab jangan biar protien jahat FIL ni menghasut otak menghentikan production susu..itu yang akan buat supply akan makin merundum @ drop..

3. Lebihkan makan sayur dan makanan apa  yang ibu semua suka ya..enjoy the food..minum air kosong lebih..

4. Keep positif..jauhi stress ini semua boleh block hormon oksitosin (hormon yg bertanggungjawab keluarkan susu dari payudara) dari terhasil..Bile hormon oksitosin kurang, susu pun malu malu nak keluar..

5. Teruskan berdoa, selalulah berzikir..hanya Dia tempat kita memohon setiap hajat..

6. Saya mengamalkan pembantu saya yang setia, SET PENYUSUAN SHAKLEE. Untuk kesihatan dan kecergasan badan, kalau badan letih lesu dan kurang bermaya macam mana nak hasilkan susu yang berkhasiat untuk anak-anak.* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Berminat @ sebarang pertanyaan :

 [wati] Shaklee Independent Distributor (ID :884160]
|| 012 - 637 1558 ||        [wati.hawa@gmail.com]
 fb : Norhawati Hawa page : Vitaliciuos2u


No comments:

Post a Comment