I am Norhawati, your Shaklee Independent Distributor at Puchong, Selangor. COD Putrajaya and Puchong area. Delivery throughout Malaysia.

Shaklee ID : 884160|wati.hawa@gmail.com|012.6371558 |FB : Norhawati Page : Vitalicious2u


"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia"

"Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi, maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya, juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang ku jangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan ku tidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu".

Saturday, 1 March 2014

Zinc Complex Shaklee ~~~APA itu ZINC?

Zink adalah nutrien yang diperlukan untuk kekal sihat. Zink didapati dalam sel-sel di 

seluruh badan. Ia membantu sistem imun melawan menyerang bakteria dan virus . Badan 

juga memerlukan zink untuk membuat protein dan DNA , bahan genetik dalam semua sel-

sel. Semasa mengandung, bayi, kanak-kanak dan, badan memerlukan zink untuk membesar 

dan berkembang dengan betul. Zink juga membantu luka sembuh dan adalah penting untuk 

deria rasa dan bau.


Ramai yang tak perasan kepentingan zink untuk kesihatan sperma dan kesuburan. Sapa tak 

tau angkat tangan??? Jadi camne nak dapatkan zink ni? Badan kita tidak menghasilkan 

zink..jadi kita kena dapatkan zink dari sumber makanan atau daripada makanan tambahan.SIAPA PERLUKAN ZINC COMPLEX???


  • Lelaki dan Wanita dari bayi sampai ke tua
  • Wanita Mengandung dan Menyusu
  • Orang yang mempunyai pembedahan,gastrousus seperti pembedahan berat badan, atau yang mempunyai gangguan pencernaan , seperti ulser kolitis atau penyakit Crohn . Syarat-syarat ini kedua-duanya boleh mengurangkan jumlah zink yang badan menyerap dan meningkatkan jumlah yang hilang dalam air kencing .
  • Vegetarian kerana mereka tidak makan daging, yang merupakan satu sumber yang baik zink. Juga, kacang dan bijirin mereka biasanya makan mempunyai sebatian yang menyimpan zink daripada diserap sepenuhnya oleh badan. Atas sebab ini, vegetarian mungkin perlu makan zink sebanyak 50% lebih daripada jumlah yang disyorkan.
  • Bayi yang menyusu lama kerana susu ibu tidak mempunyai zink yang cukup untuk bayi lebih 6 bulan umur.Makanan yang mempunyai zink seperti daging puri adalah disarankan.
  • Alcoholics kerana minuman beralkohol mengurangkan jumlah zink yang badan menyerap dan meningkatkan jumlah yang hilang dalam air kencing.
  • Orang yang mempunyai penyakit sel sabit

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah 

sebarang penyakit. 

 Berminat @ sebarang pertanyaan : [wati] 

Shaklee Independent Distributor (ID :884160

] 012 - 637 1558 [wati.hawa@gmail.com]

 fb : Norhawati Hawa


No comments:

Post a Comment