I am Norhawati, your Shaklee Independent Distributor at Puchong, Selangor. COD Putrajaya and Puchong area. Delivery throughout Malaysia.

Shaklee ID : 884160|wati.hawa@gmail.com|012.6371558 |FB : Norhawati Page : Vitalicious2u


"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia"

"Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi, maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya, juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang ku jangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan ku tidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu".

Thursday, 15 October 2015

Macam Mane Nak dapatkan Vitamin E ?? ~~~

Jom kenali Vitamin E. Apakah sebenarnya Vitamin E :

Vitamin E merupakan vitamin yang larut dalam lemak, bersifat antioksidan dan dapat menghancurkan radikal bebas, yaitu senyawa berbahaya dalam tubuh yang merosakkan DNA (bahan genetik) dan bahkan menyebabkan kematian sel. Sebagai vitamin esensial, Vitamin E tidak dapat dihasilkan oleh tubuh sehingga kita harus mendapatkannya dari sumber makanan. Bagi mereka yang mementingkan kecantikan kulit, Vitamin E amat popular dan sahabat baik mereka.

Antara sumber makanan yang kaya dengan Vitamin E adalah seperti berikut.

Minyak sayuran, sayuran berdaun hijau gelap, kacang, biji-bijian , dan semua bijirin. Beras perang, makanan daripada jagung, telur, rumpai laut, hati yang dikeringkan, susu, oat, daging organ , kacang soya, ubi kentang, selada air, dan gandum
(Makan tak semua ini setiap hari untuk mendapatkan sumber semulajadi?tak,kan?)
Sifat-sifat Vitamin E :

Tocopherol tidak larut dalam air tetapi larut dalam pelarut lemak seperti minyak, lemak, alkohol, aseton, eter dan sebagainya. Kerana tidak larut dalam air, vitamin E dalam tubuh hanya dapat dicerna dengan bantuan hempedu hati, sebagai pengelmulsi minyak saat melalui duodenum.

Vitamin E stabil pada pemanasan namun akan rosak bila pemanasan terlalu tinggi. Vitamin E bersifat basa jika tidak ada oksigen dan tidak terpengaruh oleh acid pada suhu 100o C. Bila terkena oksigen di udara, akan teroksidai secara perlahan-lahan. Sedangkan bila terkena cahaya warnanya akan menjadi gelap secara bertahap.


TAWARAN SAH BULAN OKTOBER 2015 SAHAJA!
PROMOSI VITAMIN E COMPLEX BERLANSUNG OKTOBER 2015 (SELAGI STOK MASIH ADA) ..
JANGAN LEPASKAN PELUANG UNTUK MERASAI KEBAIKAN VITAMIN E COMPLEX 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 Berminat @ sebarang pertanyaan :
 [wati] Shaklee Independent Distributor (ID :884160]

||  012 - 637 1558 ||        [wati.hawa@gmail.com]


No comments:

Post a Comment