I am Norhawati, your Shaklee Independent Distributor at Puchong, Selangor. COD Putrajaya and Puchong area. Delivery throughout Malaysia.

Shaklee ID : 884160|wati.hawa@gmail.com|012.6371558 |FB : Norhawati Page : Vitalicious2u


"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia"

"Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi, maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya, juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang ku jangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan ku tidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu".

Monday, 30 March 2015

Kesan Sampingan Shaklee~~~

Sudah lama tidak bersua di sini.

Ini adalah kisah kesan sampingan Shaklee yang saya alami.

Disebabkan sekarang ni musim kering dan panas serta hujan tidak menentu, saya lebihkan pengambilan Sustained Release Vitamin C. Di samping supplement asas yang biasa saya ambil iaitu, ESP. Walau sesibuk mana pun, saya akan pastikan saya mampu minum sekurang-kurangnya satu portion ESP (Energizing Soy Protein) dalam menu harian saya.

Kenapa?
Supaya badan saya tidak kekurangan protein yang teruk. Saya adalah ibu menyusu dan seorang ibu yang berkerjaya. Pemakanan saya seharian tidak dapat dipastikan adakah betul-betul memenuhi keperluan badan saya.

Disebabkan musim selsema dan batuk yang kerap sekarang, saya menambahkan doa pengambilan SR Vitamin C saya. Biasa saya akan ambil dua biji sehari, tetapi untuk saya dan bayi saya, saya tambahkan kepada enam (6) biji sehari, tiga (3) biji pagi dan tiga (3) biji malam. Alhamdulillah, banyak membantu saya. Selsema kurang menghinggap di badan saya. Sebenarnya ini adalah alternatif yang saya ikhtiar supaya tidak dijangkiti selsema.

Kenapa??
Sebab jika saya selsema dan makan ubat yang di bekalkan klinik, saya akan mengantuk dan menggangu hasil tuaian saya.

Tapi kesan sampingan yang dapat ialah, ada orang tegur kulit muka makin nampak bersih dan cerah. alhamdulillah, mungkin kesan sampingan SR Vitamin C dan ESP yang superb.
Saya bukan jenis yang suka bersolek, sebab saya tak pandai nak bersolek. saya JARANG pergi kerja pakai bedak, paling tidak pun letak lipstik jer. Alhamdulillah, sangat seronok kesan sampingan Shaklee.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Berminat @ sebarang pertanyaan :
 [wati] Shaklee Independent Distributor (ID :884160]
|| 012 - 637 1558   ||  [wati.hawa@gmail.com]


No comments:

Post a Comment