I am Norhawati, your Shaklee Independent Distributor at Puchong, Selangor. COD Putrajaya and Puchong area. Delivery throughout Malaysia.

Shaklee ID : 884160|wati.hawa@gmail.com|012.6371558 |FB : Norhawati Page : Vitalicious2u


"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia"

"Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi, maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya, juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang ku jangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan ku tidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu".

Thursday, 15 January 2015

Detoks Badan ~~~


Detoks badan adalah mekanisme membuang dan meneutralkan segala toksid dan racun disamping membersihkan badan dan sistem tubuh kita. Detoksifikasi badan yang paling senang adalah dengan berpuasa.

Berpuasa adalah cara yang paling mudah, murah dan simple untuk detoksifikasi kerana sewaktu kita berpuasa, sistem pencernaan badan kita berehat. Tetapi harus diingat, detoksifikasi akan gagal jika sewaktu berbuka puasa, kita mengambil makanan yang sangat berat dan melampau. Ini kerana sistem pencernaan perlu bekerja semaksima yang mungkin.

Bila Badan Perlu Detoks??

Kita PERLU melakukan detoks jika badan mula menunjukkan simptom-simptom seperti berikut:
  • Rasa lesu setiap kali bangun tidur
  • Sering rasa penat
  • Nafas berbau
  • Gangguan kulit, gatal-gatal
  • sakit kepala yang berulang
Jika anda mempunyai salah satu simptom-simptom di atas, cuba lah untuk detoks badan, mungkin badan kita sudah banyak mengandungi toksin dan bahan yang tidak disukai badan kita akibat pemakanan.

Tempoh masa yang sesuai untuk melakukan detoksifikasi badan adalah antara 7-40 hari. Jika ingin melakukan dalam tempoh yang lama, hendaklah mendapat nasihat daripada doktor yang bertauliah.

Serat adalah agen untuk detoks badan yang paling sesuai. Mengamalkan pemakanan yang kaya dengan serat dan tinggi kandungan air adalah sangat bermanfaat untuk mengeluarkan sisa-sisa toksid dalam badan. Jika sisa-sisa kerak ini terlalu lama di dalam badan, boleh menyumbang ke arah penyakit yang lain seperti kanser.

Detoks juga sangat bermanfaat untuk penyerapan nutrien badan, ini kerana jika kita mengambil makanan berkhasiat sekalipun, badan kita tidak dapat menyerap nutrien disebabkan dinding usus yang menebal dengan kerak dan bahan toksid.

JOM DETOKS BADAN.
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 Berminat @ sebarang pertanyaan :
[wati] Shaklee Independent Distributor (ID :884160]
|| 012 - 637 1558 ||  [wati.hawa@gmail.com]
fb : Norhawati Hawa page : Vitaliciuos2u


No comments:

Post a Comment